Среда, 08.04.2026, 23:57
Приветствую Вас Гость | RSS
SinemaPlay - Музыка,Фильмы,Игры
Главная | Bu işdən necə qazanc əldə edirəm? Sadə riyaziyyat və dəmir i - Форум | Регистрация | Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Bu işdən necə qazanc əldə edirəm? Sadə riyaziyyat və dəmir i
Bolotok239Дата: Суббота, 14.03.2026, 23:59 | Сообщение # 1
Лейтенант
Статус: Offline
Mənə tez-tez sual verirlər: "Necə olur ki, sən həmişə qalib gəlirsən?" Düzünü desəm, qalib gəlmək deyil, mənim işim pul qazanmaqdır. Bəli, səhv eşitmədiniz, iş. Mən kazino oyunçusuyam, amma zar atan, ruletdə şansını sınayan həvəskarlardan deyiləm. Mənim üçün kazino, səhər saat doqquzda yığışıb getdiyin ofis kimidir. Sadəcə, mənim ofisimdə qalstuk əvəzinə poker fişləri, kompüter əvəzinə isə oyun avtomatları var.
Hər şey təsadüfən başlamadı. Əvvəllər mən də hamı kimi idim. Düşünürdüm ki, böyük uduşlar sadəcə şansdır. Ta ki bir gün mostbet opinie saytında bir neçə professional oyunçunun müsahibələrini oxuyana qədər. O müsahibələr mənim dünyagörüşümü alt-üst etdi. Məlum oldu ki, bu işin də öz riyaziyyatı, strategiyası və ən əsası - psixologiyası var. O gündən sonra mən oyunlara tamam başqa gözlə baxmağa başladım.
İlk vaxtlar çox çətin idi. İnternetdə mostbet opinie axtarışları aparır, müxtəlif forumları oxuyur, uğurlu oyunçuların təcrübələrini öyrənirdim. Öyrəndim ki, ən böyük düşmən əslində kazino deyil, sənin öz həyəcanındır. Bir dəfə qırmızı gələndə "bəlkə bir daha" deyib qara qoyursan və... uduzursan. Professional oyunçu heç vaxt "bəlkə" deməz. Onun qəti qaydaları var.
Mənim metodum sadədir: seçdiyim bir neçə oyunu ətraflı öyrənirəm. Onların qaytarma faizini (RTP), dəyişkənliyini (volatillik) hesablayıram. Məsələn, blackjack oynayıramsa, əsas strategiya cədvəlini əzbər bilirəm. Pokerdə rəqiblərimin psixologiyasını oxuyuram. Bəziləri deyir: "Bu qədər hesablamağa dəyər?" Dəyər, hətta çox dəyər. Çünki mənim üçün hər qəpik əhəmiyyətlidir. Mən kazinoya əylənməyə gəlmirəm, mən orada çalışıram.
Ən böyük uduşum ötən ilin yayında oldu. Blackjack masasında idim. Üç saat ərzində uduzurdum. Ətrafdakılar mənə acıyırdılar. Biri dedi: "Qardaş, bu gün şansın gətirmir, getsən yaxşıdır." Amma mən bilirdim ki, şans statistikadır. Mən öz strategiyama sadiq qaldım, bankrollumu idarə etdim. Və dördüncü saatda hər şey dəyişdi. Kartlar mənə tərəf döndü. Elə bir an gəldi ki, bir neçə əl dalbadal qazandım. O gün kazinodan 12 min manatla çıxdım. Və bilirsən ən maraqlısı nədir? Həmin gün mən xoşbəxtlikdən deyil, peşəkarlıqdan qürur hissi keçirdim. Çünki plan işləmişdi.
Təbii ki, mən də uduzuram. Bəli, professional oyunçular da uduzur. Fərq ondadır ki, mən uduzanda bunu "bəxtim gətirmədi" deyə izah etmirəm. Oturub təhlil edirəm: harada səhv etdim? Niyə strategiyadan çıxdım? Bəlkə çox yorğun idim? Bu, işdəki səhvləri təhlil etmək kimidir. Və heç vaxt uduzduğum pulun dalınca qaçmıram. "Təqib etmək" (chase) professional oyunçuların ən böyük günahıdır. Uduzmusansa, dur get. Sabah yeni gündür.
Bəzi tanışlarım deyir: "Sən necə belə soyuqqanlı ola bilirsən?" Soyuqqanlılıq məcburiyyətdir. Həyəcanlandığın an itirirsən. Bir dəfə çox böyük məbləğ uduzmuşdum. Cibimdə son 500 manat qalmışdı. Əlim əsə-əsə yığırdı. O anda öz-özümə dedim: "Dayan. Bu pul sənin son nəfəsin deyil. Bu sadəcə bir rəqəmdir." Dərindən nəfəs aldım, masadan qalxdım, bir saat gəzintiyə çıxdım. Qayıdanda beynim təmizlənmişdi. Və nəticədə o axşamı qazanc ilə başa vurdum.
İndi mənə elə gəlir ki, kazino mənim üçün sadəcə bir riyazi problemdir. Gözəl məqam odur ki, bu problemdə qalib gəlmək mümkündür. Təbii ki, uzun müddətdə kazino həmişə qalib gəlir, bu onların işidir. Amma azsaylı oyunçular var ki, onlar sistemdəki boşluqları tapır, öz intizamları ilə fərq yaradırlar. Mən də onlardan biri olmağa çalışıram.
Bu işdə ən böyük mükafat pul deyil. Ən böyük mükafat, özünə hakim olmağı bacarmaqdır. Hər dəfə masadan qalxıb getmək istəyəndə, amma dayanıb düşünəndə, sən öz zəifliklərinə qalib gəlirsən. Mənim üçün kazino, özümü sınadığım bir meydandır. Və hələ ki, hesab mənim xeyrimədir.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2026

Используются технологии uCoz